Din ferieguide til Danmark.

Danskeposten.no

Danmarks feteste steder å se sport

Danskene elsker sport og landets utøvere hevder seg også i verdenstoppen i mange idretter. Det betyr også at du kan få store idrettsopplevelser flere steder i Danmark.

Det danske fotballandslaget er en (forholdsvis) fast deltaker ved de store mesterskapene. Både dame- og herrelandslagene i håndball har vært og er i verdenstoppen, og på den individuelle siden har Danmark verdensklasseutøvere i store internasjonale idretter som tennis, badminton, sykling og svømming. Men hvor er det egentlig best å se sport i Danmark? Nedenfor kan du hente litt inspirasjon.

Royal Arena

En nybygd kjempearena noen kilometer utenfor København. Royal Arena åpnet dørene for første gang i 2017 og har ikke nådd å være vertskap for så mange idrettsarrangementer enda. De utøverne som imidlertid har fått dyrket sport i arenaen må ha hatt en fenomenal opplevelse.

Verdensmesterskapene i både ishockey (2018) og håndball (2019) har gått av stabelen i Royal Arena, og tilbakemeldingene har vært udelt positive. Arenaen har plass til ca. 13 000 tilskuere ved idrettsarrangementer og oppleves svært intim. Her arrangeres også konserter og andre former for underholdning, så det er gode muligheter for en stor underholdningsopplevelse i Royal Arena.

Og så er det naturligvis svært positivt med arenaens umiddelbare nærhet til fantastiske København. Det finnes for øvrig også mange gode spisesteder og overnattingsmuligheter i nærheten av arenaen.

Jyske Bank Boxen

Denne arenaen er nok noe bedre kjent for nordmenn enn Royal Arena. Senest fikk vi se den i "full blomst" da det norske herrelandslaget i håndball tilbake i januar spilte VM-finale her foran 13000 begeistrede tilskuere. Publikum skapte en utrolig og heseblesende ramme rundt kampen, sammen resten av VM-kampene for øvrig, en ramme så intens at den skapte en større diskusjon om fair play i Norge.

Jyske Bank Boxen blir brukt til mange store idrettsarrangementer som håndball, ishockey og motorsport, men det arrangeres også store konserter og andre underholdningsarrangementer i arenaen. 

«Bankboksen» ligger like utenfor Herning, en by som ikke kan skryte av å ha samme puls som København. Nærmeste storby er Aarhus som ligger en times kjøring unna.

Parken

Danmarks nasjonalstadion og hjemmearena til både det danske landslaget i fotball, men også til Danmarks beste klubblag, FC København (som trenes av Ståle Solbakken). En flomlysaften i Parken er en spesiell opplevelse, og særlig lett å huske er kampene når Danmark møter Sverige eller Norge i "kampen om Skandinavia". Den nyligste kampen Danmarks spillte i Parken var mot Georgia og endte med 5-1 til Danmark. Hos bet365 kan du se tipping resultater for alle EM-kvalifiseringene

Danmarks neste hjemmekamp i Parken er EM-kvalifiseringsoppgjøret mot Sveits den 12. oktober, en av danskenes største utfordrere (sammen med Irland) om de to direkteplassene til EM i 2020. Den 15. november står lilleputten Gibraltar på motsatt banehalvdel i Parken, et oppgjør som det lukter målkalas av. 

Hvis du vil oppleve Parken på sitt beste som hjemmebane for FC København blir vi nødt til å anbefale lokaloppgjørene mot erkerivalen Brøndby. Her det det lagt opp til drama, god stemning og høylytte tilrop nesten hver eneste gang. Vær imidlerid oppmerksom på at stemningen kan bli aggressiv blant enkelte av klubbenes mest ihuga supportere, så husk å være sikker på at du ferdes sammen med den «snillere» majoriteten av publikum.

Parken ligger sentralt plassert i København med alt hva byen ellers har å tilby like rundt gatehjørnene, så her kan man enkelt få med seg en fotballkamp i kombinasjon med storbyferien.


Copyright © 2013. All Rights Reserved.