Din ferieguide til Danmark.

Danskeposten.no

Limfjorden

Dersom du er på bilferie nord i Danmark på Jylland og Nord Jylland er det vankelig å unngå å forholde seg til Limfjorden.

Limfjorden er et sund som skiller Jylland fra Nord Jylland og er et bindeledd mellom Nordsjøen og Kattegat. Limfjorden er ca 180 km lang og varierer mellom trange sund, og mer åpen fjord. Det er mange idylliske øyer og viker i fjorden og mange har funnet sine egne favorittsteder. Fjorden er generelt veldig grunn og er på sitt dypeste kun 25 meter dyp. Den er et populært rekreasjonsområde for bl.a. seiling og fiske. Limfjorden er spesielt kjent for sine muslinger.

Det ligger mange flotte byer langs Limfjorden. Vi kan nevne Aalborg, Løgster, Thisted, Nykøbing og Skive. Det går flere broer over fjorden på strategiske steder noe som gjør det praktisk med bilferie rundt fjorden.

Grenen

Grenen er Danmarks nordligste punkt og stedet der Skagerak og Kattegat møtes. Grenen er en odde av sand som vokser 10 meter mot Sverige hvert år. Grenen dannes av sand som blåser fra hele Nord Jyllands vestkyst.

Du kan kjøre nesten helt frem til Grenen. Fra parkeringsplassen er det en spasertur ut ytterst på grenen på 15-20 minutter. Turen er noe drøyere enn det kan se ut til fra parkeringsplassen. Ytterst på Grenen kan du bokstavelig talt stå med beina i 2 hav samtidig. Dersom du ikke ønsker å gå kan du benytte transportmiddelet "Sandorm" som er en traktor som trekker passasjervogner.

Det er forbundet med livsfare å bade på og i nærheten av Grenen på grunn av undervannstrømmer, et forbud som absolutt bør respekteres.

Grenen Skagen Danmark


Copyright © 2013. All Rights Reserved.