Din ferieguide til Danmark.

Danskeposten.no

Løveparken i Givskud

Løveparken Givskud Zoo er en kjent og kjær attraksjon blant nordmenn. Løveparken ligger i Givskud som er et like stykke utenfor Velje. Parken ligger i overkommelig avstand fra Legoland, ca en halvtime med bil.

Det som gjør hele besøket i Løveparken litt spesiell er at hele sightseeing turen skjer ved at du kjører gjennom parken i din egen bil. Underveis kjører du gjennom forskjellige temaer, Turen toppes på slutten da du kjører inn i den strengt bevoktede løveinnhegningen. Her har du ikke lov til å kjøre med åpne vinduer. Om dette skyldes en reel fare for at de tilsynelatende likeglade løvene skal angripe eller om det er en gimmick for å gjøre det hele mer spennende er usikkert. For barna oppleves det hele i hvert fall som et stort høydepunkt på turen til løveparken.

Løveparken byr imidlertid på så veldig mye mer enn bare løver. Løveparken har egen savanne med de fleste kjente dyr fra Afrika. Det er også egne områder som du kan gå til fots for å se litt mindre dyr.

Løveparken kan absolutt anbefales et besøk, dog er dette en typisk park som man ikke har spesiell glede av å besøke år etter år da man gjerne opplever hele parken ved første besøk. Vårt råd er i det minste å vente noen år før du gjentar besøket i Løveparken.

Legoland

Legoland Danmark Lego shop

Legoland ligger i Billund midt i Danmark (Jylland) og preges av at alle attraksjoner enten er bygget i det populære leketøyet lego, eller er inspirert av lego. Legoland er verdenskjent og er en av Danmarks aller mest besøkte turistattraksjoner.

I Legoland kan du beundre flotte byggverk i lego, kjøre karuseller i alle varianter, spise på et av de mange lego inspirerte spisestedene og selvfølgelig kjøpe lego i alle varianter. Parken er forøvrig flink til å fornye seg og Legoland kommer jevnlig med nye attraksjoner, selvfølgelig alltid inspirert av lego.

Dersom du befinner deg på Jylland er du sjeldent mer enn en times tid unna Legoland. Det er lett å finne frem, det er bare å følge skilting til Billund så kan du ikke unngå å finne Legoland når du kommer til Billund. Det er store parkeringsplasser utenfor parken slik at det aldri er noe problem å få parkert men dersom du ankommer parken litt senere en flertallet av gjestene må du belage deg på en liten gåtur fra parkeringen til inngangen.

Legoland ligger forøvrig rett ved siden av flyplassen i Billund hvor mange charterturer til sydlige strøk går fra. Kanskje en ide å kombinere bilferie i Danmark med et besøk i Legoland og ei påfølgende uke til sydligere strøk?

Se også www.billund.no

 

 

Legoland i Danmark

 

Trafikkskole i Legoland


Copyright © 2013. All Rights Reserved.