Din ferieguide til Danmark.

Danskeposten.no

De beste stedene å besøke i Danmark

Danmark er et fantastisk land å besøke i Nord-Europa. Det tilbyr mange særegne og unike turiststeder og opplevelser. Danmark er et land med historie og kultur, med mange gamle markedsbyer, samt mer moderne bosetninger med et blomstrende uteliv.

Det kan nesten bli litt overveldende å finne ut hva du skal besøke og utforske i løpet av din tid i Danmark. Her er noen forslag til de beste stedene du kan besøke og som garantert vil begeistre deg, fra fantastiske byer til gamle gravsteder. Her er stedene i Danmark du bare bør besøke.

København

 Ingen tur til Danmark er fullstendig uten en tur til hovedstaden, som i seg selv er en kul, rolig og sofistikert by samt en representant for hele den skandinaviske regionen. Byen finner du ved Øresund, med utsikt over til Malmø i Sverige, noe som gjør det til et flott knutepunkt og utgangspunkt for mange andre steder.

Arkitekturen er mangfoldig og kontrasterende, på en svært god måte, ettersom den blander de røde takene på middelalderske hus og hypermoderne bygninger helt perfekt. Det er mye å se på i byen, alt fra trendy og hippe kafeer i populære bydeler som Vesterbro og Christianshavn, til den fortryllende Indre by, som er et nett av smale gater og smug perfekt for utforskning, så vel som det imponerende Rundetårn og festningsverket Slotsholmen.

 København kan også by på et morsomt natteliv der du kan gå på nattklubber eller besøke flotte Casino Copenhagen, hvor du kan spille poker, spilleautomater, bordspill og til og med Best Bingo-spill.

Færøyene

Dersom du ønsker å utforske et ekstremt landskap fylt med dramatiske klipper og fjellkjeder, bør du absolutt vurdere å dra til Færøyene. Dette landet har steget opp fra Norskehavet hvor det smelter sammen med nordområdene og skaper et meislet og strålende land med mange flotte fossefall.

På grunn av det lave innbyggertallet og lite lysforurensning er dette et perfekt sted å observere stjernehimmelen samt det dansende nordlyset. De sjarmerende byene gir også en autentisk skandinavisk opplevelse der du kan tilbringe tid på kroer der fiskere oppholder seg og ha noen late dager.

Den danske riviera

Den danske riviera strekker seg nedover den nordlige kysten av øya Sjælland og er hjemmet til noen av de beste strendene og feriestedene i hele Skandinavia. Noen av høydepunktene inkluderer slottsbyene Helsingør og Hillerød, som begge er fantastiske kongelige boliger. Vi har for eksempel det imponerende Kronborg slott – som utgjorde settingen til Shakespeares Hamlet – og fantastiske Frederiksborg slot fra renessansen.

 Når det gjelder strender, finnes det ingen bedre steder å besøke enn Gilleleje og Hornbæk. Her finnes fantastiske gule sandstrender som er støttet av delikate senger av roser og sanddyner. Det finnes også noen fortryllende kystskoger å utforske i dette området, deriblant de gamle skogholtene i Gribskov. Alle disse stedene gjør den danske riviera til et fantastisk sted som er verdt å bruke noen dager på å utforske, gjerne ved å leie en båt.


Copyrighted content. All Rights Reserved.